School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    sméara dubha agus mar sin de. Ins an Gheimhreadh bíonn spórt mór ag na gasraí ag imirt chárdaí. Bíonn cuid de na buachaillí agus nuair a gheibh siad nead ar bith ní leigeann siad a dhath ortha féin leis na buachaillí eile agus nuair a thig na h-éanacha beaga amach bheireann siad iad leobhtha na bhaile. Tá cuid de na páistí agus nuair a gheibh siad bréagáin bíonn siad briste aca ar an bhomaite.
  2. Bréagáin agus caitheamh aimsire.
    Tá mórán caitheamh aimsire ag páistí na h-áite seo. Sé an caitheamh aimsire is fearr leis na buachaillí thart fá’n áit seo, na a bhéith ag imirt liathroid, nó ag cur gaistí ar na h-éanacha, agus ar shiubhal indiaidh coiníní. Sé an caitheamh is fearr liom féin, na a bheith ag imirt liathroid nó ar shiubhal indiaidh coiníní. Tá án dúil agam a bheith ar shiubhal indiaidh coiníní gach Domhnach le mo mhadadh, nó ag dolltrachta ortha. Sé an caitheamh aimsire is fearr leis na gasraí beaga, na a bheith ag fághail sean chláraí agus ag rith thart ag déanamh gluaistean díobh, nó ag déanamh bádaí stáin, agus a gcur amach ar an uisge. Bíonn na cailíní ag deanamh babogaí beag agus ag déanamh cultaca dóibh agus bíonn siad ag déanamh toighte beaga fá na gcoinne. Ins an
    Cathal Ó Gallchobhair
    Pádraic Ó Gallcobhair