School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    on cladach. Tá sean chasain eile ag ghabhail siar go Tráigh Mhór, tall i gcúl an toighe ósta ag Rosapenna. Nuair a theigheann tú fhad leis an teach ósta, gheobhaidh tú an casan agus ma leanainn tú é bheiridh sé tú siar go dtí an Tráigh Mhór.
  2. Boithre an Cheanntair.
    Tá cuid mhór bóithre agus sean chasain ins an cheanntar seo. Tá sean bhealach ag gabhail suas fríd Dhoire Chasain agus ó sin suas go dtí teach Dhomhnall Mac Caithbheartaigh agus an t-ainm atá ar an t-sean bhealach sin sé an Leac sleamhain mar tá leac mhór i lár an bhealaigh. Tá an sean bhealach sin déanta le cuimhne na ndaoine. Tá bealach eile ag faghail an bhealaigh sin agus atá sé ag gabhail amach fríd na cnuic go dtí an fhairrge agus gnidheann na daoine úsáid mhór de. Tá bealach eile ag fághain teach Éamonn Uí Gallchobhair agus ag gabhail
        1. public infrastructure
    Micheal Mac Laithbheartaigh