School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

air, acht níor shíl sé a dhath dhó.
    An chéad oidhche eile a bhí sé ag teacht, casadh fear air, agus chuir sé ceit air, cia an áit a rabh sé ag dul, agus d'innis an fear dó.
    Dubhairt sé go gcaithfeadh sé é a dhul leis, agus go gcaithfeadh sé é a thabhairt leis go dtí an fhairrge, nó go rabh uaigneas air. Chuir an fear ceist air, cad chuige a rabh seidhfinn cochan aniar roimh an chéad oidhche, agus dubhairt an fear go rabh an croidhe rud beag lag aige. Cá tuighe a rabh mála olna aniar roimhe an dara oidhche a bhí sé ag teacht agus dubhairt an fear go rabh an croidhe rud beag níos laige aige. Agus an tríomhadh oidhche a bhí mé ag teacht aniar, casadh gráineog- fhéir air, agus chuir sé ceist
    Caitlín Nic Ghiolla Chomhghaill
    Pádraig Ó Colla