School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal a 4 (continued)

Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí sé ina chomhnuidhe shuas ag Loch Bearra. Oidhche amháin tháinig stráinséar aige. Bhí sé ag dul a fhanacht go maidín. Ní rabh Gaedhilg ar bith ag an stráinséar agus ní rabh Bearla ar bith ag fear an toighe agus a bhean

(continued from previous page)
    boc maol glas mullach Cnoc a t-Séidéan strealltacha beaga agus strealltacha mór agus diobhail níos mó a thig liom a innse duit."
  2. Scéal a 5

Bhí beirt fear ann aon uair amháin. Bhí fear acu bocht agus bhí an fear eile acu saidhbhir. Bhí aonach thuas in Dúl na nGall am amháin agus dubhairt an bheirt fear seo go rachadh siad suas.

Bhí beirt fear ann aon uair amháin. Bhí fear acu bocht agus bhí an fear eile acu saidhbhir. Bhí aonach thuas in Dúl na nGall am amháin agus dubhairt an bheirt fear seo go rachadh siad suas. An oidhche roimh an aonach chuaidh fear acu chuig an fhear eile ag airneál agus dubhairt fear acu:-
    "Rachaidh mise agus racaidh tusa suas go Dún na nGall
    Guitfigh mise agus guitfigh tuse bó bhréagh donn.