School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    éisteacht leó ar fwadh tamaill agus insa an deireach sgairi sé amac clionn damsa fosta com luat agus léir an foccal rávoce aige bí sé ina suas ar druim beucusesc capaill. Tug an caipán órdaigh den cuus eile de na sídeógaí a beug ag imeacht. D'imigh siad agus níor scead sais gur srioc siad an Spáin. Nuair a bhí said annsin ó'fiagruig an fear cá h-ang a rab said. Oubairc siad go rab said ins an Spáinn. 'Maise' arsa an fear 'is truaig gan tusc culait éadang agam mar tá fear ar an bale s'againne ag cainnt igcomnuair ar culait éasaig a fágail as an Spáinn'. 'Geogau tú tusc culaur éadaig arsa caifún na sídeóg. Cuir é an fear go dtí fuiggeog sioa a bíann. Tug sé cloc do agus d'iarr air i s leigint
    Tomás Mac Seagháin
    Feirmeoir