School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    síos os coinne na fuinneóige. Rinne an fear mar h-iarradh air agus chuaidh an siopa ar teinith. Chruinnigh scaifte mór daoine ag iarraidh é do chur as. Ní dhearn an fear ach an chloch a thógailt agus chuaith an teine as. Thug lucht an t-siopa cuid mhór airgid den fhear. D'imthigh sé annsin agus cheannuigh sé culaith an éadaigh. Thug an caiftín órdughadh daobhta a beith ag imtheacht annsin. Níor stad siad annsin go dtí gur sroich siad siad na Rosa. D'imthigh na sídeógaí annsin agus ní rabh siad le feicilt ní ba mhó. Chuaith an fear isteach 'un toighe agus d'fiafruigh bean an toigh do cá h-áit a rabh sé. Dubhairt sé léithe go rabh sé thall ins an Spáin. Ní chreidfeadh sé culaith an éadaigh díthe. Tráthnóna an lae sin thug sé
    Tomás Mac Seagháin
    Feirmeoir