School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    agus ní leigfeadh Naomh Peadar isteach muna bfuigfeadh se na cárdaí na dhiaidh. Ní deánfadh seisean sin, Chuaidh sé síos go h-Ifreann. Annsin thoisigh sé ag imirt leis na diabhail agus ní raibh ibhfad gur bhain sé iomlán a raibh aca agus chuir siad ar siubhal é. Cuaidh sé chun na Flaitheas annsin arais agus ní leigfidh isteach é. Sa deireadh d'iarr Naomh Peadar air na cardaí a fhágailt ar an claidhe agus a dhul isteach go bfeicfeadh sé an áit. Chuaidh sé isteach agus ta na cárdaí le feicilt ar an chlaidhe go fóill nó níor smaoint-igh sé ortha ní bá mhó.