School: Scoil an Chlochair, Na Gleanntaí (roll number 10165)

Glenties, Co. Donegal
An tSr. M. Deuglán

1. (continued from previous page)
    agus cuaidh. Níor tharla rud ar bith dó acht nuair a thainic sé amach bhí fuil ar a aghaidh agus ar a lámha. Ní rabh sé acht cupla lá ‘na dhiaidh sin go bhfuair sé bás.
    Oidhche amháin indiaidh a dó dhéag a chlog bhí fear ag teacht abhaile ó Gleannmacainibh agus chonnaic sé teinne mhór agus chuala sé ceól ana-dheas. Stad sé. Tamaill beag ‘na dhiaidh sin toisigh sé a shiubhal arís. Nuair a stad sé fuair sé amach go rabh sé níos fuide ar shiubhail ó’na theach féin. Bhí sé ag siubhal i rith na h-oidhche acht níor sroich sé a theach féin ar cor ar bith. Nuair a thánig breachadh an lae connaich sé a theach féin píosa maith ó’n áit a rabh sé agus cuaidh sé abhaile.
    Máire Ní Dhuibheannaigh
    Dómhnaill Ua Baoghail