School: Scoil an Chlochair, Na Gleanntaí (roll number 10165)

Glenties, Co. Donegal
An tSr. M. Deuglán

1. Bhí fear ann uair amháin agus bhí sé ag cur dorás úr ar theadh. Bhí fear eile in a chomhnuidhe ins an teach seo fósta. D’iarr an fear a bhí ag cur an doras ar an teach ar an fhear eile a ghabhail go dtí an baile mór fá choinne bacán agus hinncí, dubhairt an fear nach rachfadh, nó go ndeánfadh sé dearmad air. Annsin dubhairt an fear eile air, a bheith i gcomhnuidhe a radh bacán agus hinncí. D’imthigh an fear leis agus é a radh bacán agus hinncí, bacán agus hinncí.
    Nuair a bhí sé ag dul síos an bhealuigh-mór bhuail sé a chos ar chloch agus shuidhe sé ar thaobh an bhealuigh-mhór fá chinn tamail. Nuair a d’éirigh sé bhí dearmad déantá aige ar bacán agus hinncí. Nuair a chroich sé an baile-mór chuaidh sé
    Feidhlmína Ní Bhreasláin