School: Niall Mór (roll number 11843)

Killybegs, Co. Donegal
B. Mac Niallghuis

1. (continued from previous page)
    Bhinn mhóir a dtugann siad an Allt mhóir air las an traigh na thimheall agus an chead bhomaite eile tógadh e inairde agus fágadh na shuidhe e ar spine istoigh i lár na binne hinnread dó go rabh rásai le beith ar an traigh mhór faoi agus gur beirean an breaitheamh. Damharc sé mhór agus chonaic sé na capall réidh le himtheacht agus léim a chroidhe ann a ucht nuiar a shonnruigh sé gur capall a fuair bás ins an comharsanacht rith a saoil fhéin a bhí sa rasa. Imeasc na gcapall seo chonaic sé sean chapall bhán leis fhéin a fuair bás i bhfad roimhe sin.
    Thosuigh an rása agus bhí capall Dhomhnaill ar deireadh chead uair ach roimhe a bhfad thosuigh sí a rith níos tapaidh agus nuair a bhí siad ag teacht comhgarach don phórta dheireannach bhí an capall bán agus capall mór dubh ceann ar cheann le na ceile. Ní tiocadh le Domhnaill congbhailna thosc agus sgreadh sé amach “March mo chapall bhán”. Ní rabh na focla ar a bhéal aige gur buaileadh boc air im an na cluaise a chur na codladh é. Nuair a mhuscail sé bhí ag a bhearnach fhéin.
    Philoména Ní Phárra
    Brian Mac Uí Niallgais