School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. (continued from previous page)
    an t-eascon agus ribín agus poll deanta san áit céadhna. Chuir an trumpa a lámh síos san bpoll agus níor airigh sé na gur léimh an t-eascon síos ann, ach is beag faitchíos a chuir sí air agus nuair a thóg sé anios a lámh bhí lán a dhoirn d'ór leis. D'imthigh sé leis annsin agus chuaidh sé ag an sagart i dtosach. D innis sé an sgéal dhó, thug cuid de'n airigead dó le h-aghaidh Aifrinn a léigheamh agus bhí sé ag dul don chuid eile gur ól sé é. Tar-éis sin tháinig sé go dtí an áit arís agus thug lán doirn eile leis, chuaidh sé chuig an t-sagairt agus thug cuid de dó le haghaidh Aifrinn agus bhí sé a dul go dtí an chuid eile na gur ól sé é chomh maith. An triomhadh uair tháinig sé go dtí an áit céadhna arís agus nuair a bhí sé ag cur síos a láimhe san bpoll do léim fear aníos aige agus rug greim ar a láimh. Tá go leor de mo cuid óir fagháilte agat-sa anois ar-san fear leis an trumpa agus níl mise na dhiaidh ort agus anois tá mé ag tabhairt an pota go léir duit mar chuidigh tú go maith le m'anam agus is iomdha céad duine a thug iarracht é a thabhairt leo -rómhatsa ach creidim nach raibh sé ag
    Máire Ní Chonaill
    Greamhchoill, Co. Mayo