School: Craig Dhubh

Cregduff, Co. Mayo
Séamus Mac Giobúin

1. (continued from previous page)
    bhainfeis. Da mbeadh capall maith ag fear do chuirfeadh sé ar an stábla é. Bheadh an fear ga bheathughadh i gcomhair an rása. Bheadh rása mór aca la an phosaidh. Oidhche ná bainfeise bheadh siad ag arguint ce an capall a bhí an buaidh aige.
    Bheadh an chéad oidhche i dteach ná mná óige i gceann seachtmhaine. Bheadh ithe, ol, rinnce , agus ceol aca. Is iomdha uair a bheadh síad ga rádh go ráibh an cailín ro mhaith do'n fear agus go raibh an fear ro-mhaith do'n chailín. Dólad siad i bhfad níos mó an uair sin na mar a olann siad. Fuisgi i gcomhuidhe a d'oladh siad.
    Is gceann seachtmain eile bheadh an posadh aca Tugadh an "dragging home" air sin. Theigheadh said go dtí teach na mná i dtosach bheadh
    Brigid Ní Pilibín
    Mrs Walshe