Scoil: Craig Dhubh

Cregduff, Co. Mayo
Séamus Mac Giobúin

Ar an leathanach seo

1. Bliadanta fado o shoin i mbaile beag i naice le baile -an -nodbha, bí chomnuide ag fear agus a bean agus a bpáistí.
    Aon lá amháin tháinig seanbhean isteach chuig an mnaoi agus dubairt sí leiti da dtuibradh sí cúpla mám plúir dí go innseachadh dí an áit a raibh pota óir . Chuaidh an bhean amach sa ngáirdin agus d'innis sí an sgéal d'á fear. Dubhairt an fear leití an plúir a thabhairt d'on mnaoi agus annsoin tháinic sí isteach thug sí an mám pluir d'on mnaoi. Bhí an t- sean-bhean an buidheac dí agus dubhairt sí leití go raibh pota oir, faoin an gcuidh sin d'en urlar a bhí fan a leabaidh , Acht ar sise . "Nuair ata tú ag taibhairt an óir leat bíodh annte chuid d'en oir a fhágaint ins an bpota.
    Bridie Philbin
    Ballinrobe, Co. Mayo