School: Dubhlinn (B.), Inis (roll number 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

1. Lá le Stipoan baluigtear go leor airgead ar fuaid na tire. Bíonn na fearraibh amuigh ar sluag féin agus na buachaillí féin. Bíonn ribíní bán agus bhuidhe ar na fearraibh,, agus bíonn beirt fear ann an tamadán agus a bhean an oinseach. Bíonn a aghaidh dubh ionas na naiteneoch na daoine iad, agus bhíonn bfeilín agus orgán béil agus beirt ag sionamh ceol.
    Bhíonn bata ag gach fear agus bíonn dhá báta ag an tamádán agus an oinseach agus borracha ceangháilte ar bárr an bata agus é lán de uisge agus aoine a caisfeá ar an mbótar léis bíonn an t-ámadán ag buileadh iad.
    Teigeann sisear fear isteach sa gach thighe Bionn cuid aca rinnche agus cuid eile ag sionamh ceol agus deireann siad an amrain seó.

Dreóilín, dreólín, rí na n-éin
    Do fhuireadh i imeasg na gcrann