School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    chuadar abhaile agus dubhradar leis na fir glic go rabhadar ag fághail bháis ach níor chreideadar iad in-aon-chor.
    Dho chuireadar amach ag treabhadh ar an bpáirc iad agus nuair a tháinig aimsir dínnéir do chuaidh an bheirt ghlic amach ag glaodhach ortha ac bhíodar tar-éis bháis ar an bpáirc.
    Ní raibh a fhios ag na fir ghlic cad a dhéanfhaidís agus do ritheadr trí míle ó'n áit agus chuadar isteach i lios agus chuadar ag obair.
    Nuair a chonnaic na púcaí iad tháinig ana fhearg ortha agus do thógadar amach as an lios iad agus do mharbhuigheadar iad. D'fágadar istig sa lios iad agus táid siad ann ó shoin i leith.
    Brighid Ní h-Iarfhlaithe
    Magh Réidh, Co. Chorcaí