Scoil: Curraichín (C.) (uimhir rolla 15979)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Eibhlín Ní Chonchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    béigin dóíbh teicheadh airís. Ar an gceud lá eile do bhí an poll dúnta arís agus bhí an talamh chomh glas agus bhí sé ar dtúis sar a thosnuigheadar ag romhar.
    Nuair a thosnuigheadar ag romhar arís tháínig an doircheacht ce ná raibh aca ach lá an lae agus ní rabhadar ábalta a chéíle d'feiscint. Theicheadar ón áit agus níor dhein aenne iarracht an t-ór d'fhagháil ó soin.

Mo shean-athair Pádraig Ó Curráin ó Rinn-na-nDealgán a innis an sgeul so dom.
  2. Luighim síos leis an Maighdean gloirmhear le Maighdean na Muire agus le Naomh Iósep le'm Aingeal coimhdeachta ag deunamh athcuinge dom agus brat beannuighthe na Maighdine glóirmhear. Leanbh Íosa le luigheadh ar leabaidh dom is tú an trócaire agus Dia na h-uile furtachta an Maighdean glórmhar agus Mícheál Naomtha saor m'anam.