Scoil: Curraichín (C.) (uimhir rolla 15979)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Eibhlín Ní Chonchobhair

Ar an leathanach seo

1. Baintear fód mar mhúnla i gcóir an chléibh. Cuirtear tuigí dúbalta , sé sin gach dhá cheann le chéile i na seasamh mór timcheall ar mhúnla an chléibh. Sáidhteáin a tugtar ar na tuigí a bhíonn i na seasamh mór timcheall. Cuirtear sé cinn deug ar fad díobh, dhá thuig gach aon am, timcheall an mhúnla. Annsan deintear an caoladóireacht . Is mar seo a deintear é. Cuirtear tuig fé bhun dhá thuig dubalta agus ós cionn an ceud dá cheann eile, fé bhun an cheud dá cheann eile agus mar sin de. Na slata míona tughtar ar na tuigí le na ndeintear an caoladóireacht. Nuair a bhíonn sé sin deunta aca iompuightear an cliabh bun os cionn agus deintear an tóin ins an tslighe ceudna.
      1. filíocht
    Peig Ní Chonchubhair