School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. Ní raibh an biadh atá le nithe ag na daoine anois ann fadó in-aon-cor acht bhí biadh eile acha an a tugtar, stampy leite, práíseach agus arán a bhí déanta as coirce. As prataí is ead déineadh an stampy. Uair amhain bhí fear ann agus bhí sé ina chomhnuidhe idtig beag. Ní raibh aoinne ina chomhnuidhe leis acht é féín. Bhí puncán san comhairsanacht agus lá amhain tháínig sé isteach cun an fear. Bhí an fear istig agus é ag déanamh stampy. Bhí sé ag gearradh na prataí le rud a tugtar Grator air, agus an puncán ag feachaint air go dtí go raibh sé bacálta aige. Annsan chuaidh sé abhaile agus fuair sé prataí agus bhí sé ag lorg rud éigin cun iad do cearrad mar a bhí
    Caitlín Ní Chudhathaige
    Tomhas Ó Chonáin