School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. (continued from previous page)
    coróinn agam ort. "Níl acht tá leat coróínn agam ort arsan dligheadóír. "Connus san arsan bhuistéir. Tá cúig sgillinge agat ort mar luach na feóla acht tá seacht is raol agam ort mar luach mo chomhairle mar sin tabair domsa m'airgead láithreach.
  2. Sean bhean bhocht a chuaidh lá ó Sráid na Catrach go h-Inis. Aistear fada de shiubhail cos, fiche míle, agus an t-acar céadna ag teacht ar ais. Táinig an oidhche uirthi ar an mbealach agus chuireadh amú í. D'imhtigh sí den bhóthar ag deanamh aithgiorra, agus ní raibh fhíos aici cá raibh sí. Bhí sí ag siubhail go raibh sí tuirseach, agus bhí ocras uirthi. Ag déaneamh ibhfad san oidhche, agus í ag siubhail connaic sí solas agus chuaidh sí na threó