School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. Tá a lán toibreacha beannuithe mór thimcheall na háite seo, mar atá Tobair Laictín, Tobair Naomh Brighid.
    Tugann na daoine cúairt ar Tobair Laictín ar an 19adh lá de mhí na Márta. Bhí iasg ins an tobar fadó agus deintear an té chiodhfad iad go n-éisteagadh le na phaidreacha. Annsan téigeann siad síos go dtí abha agus nígheann siad a laimhe, agus a agaidh ar eagla g dtiochfhad aon tínneas ortha ar feadh na bliadhna.
    Tá Tobar Laictín i paróiste Sraid na Chathrach, Co. an Chláir. Thug bhean an uisge cun an té uair agus nuair d'éirig sí ar maidin bhí an tobar ar an dtaobh eile den abha.
    Fadó do bhí nós ag na daoine