School: Carrigaline, Ráth Mhór

Carrigaline, Co. Cork
Eibhlín, Bean Mhic Conchoille

1. Radharc ar Dhia go bhfeicimíd - Réir Dé go ndeimíd. Beatha na Naomh go dtuillimid - Ceol na n'aingeal go gcloisimíd agus glóire na Flaitheas go sroisimíd. Cara is cáil is grast ó Dhia cughainn. Cabhair gach lá fé mar a táimid gá iarraidh. Sacramint na h-aithrighe fé mar a táimid dhá iarraidh agus teigmíd fé do chomirce a Mhuire Maighdin Tigearna. Coimirighim m'anam ort a rí na glóire Íosa Críost agus an Maighdin Glórmhar - don na trí ainglib - Aingil is órdha is sine agus is fearrdha athá ar cataoir na glóire. Gabhaim Dia mar athair agus Muire mar mháthair i bhflaitheas Dé mar tataigh agus d'fillimid dón t-áirseoir (ar eagla go ngéillimid don táirseóir)

1
    Téigheadh saor slán sabhálta go lá sinn
    Go dtugadh Dia agus an Mhaighdean Muire fé mhaise ón oidhche sinn.
    Luighim le Dia agus go luigheadh Dia liom. Eirighim le Dia is go n-eirigid Dia liom. Cros beannuighthe sa leaba ag
    Cáit Ní Gearailt
    Brigid Ní Caoimh