School: Oileán Baoi (Dursey) (roll number 13138)

Dursey Island, Co. Cork
Eoghan Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    Nuair a tháinig Seana-Bhiddy anuas ar maidin bhí an coilleach marbh idir an dá dhoras agus é chómh bán le cailc – coilleach dubh a b’eadh é agus é ina bheathaidh.
    Ní foláir nó gur uaibhásach an oídhche aige é a cosaint an tige agus an crot sin a bheith air ar maidin.
  2. A young man went west to Tellickafinna some time ago. While in the house he was doing all kinds of carrying on with the holy water and an old prayer book. He never felt a bit until the cock clapped his wings and crew seventeen times after each other. He stopped his carrying on after that.
    Nóra Ní Dhuinneacha
    Kilmichael, Co. Cork