School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. (continued from previous page)
    go n-imthigheann siad. Bíonn siad ins an cathair ar feadh an Gheimhreadh agus amuigh fan dtuaidh ar feadh an Samhradh.
  2. Na tinncéaraí atá thart timcheall annseo na Godhabhra agus na Mangan. Teigheann siad isteach go dtí teach lé biadh a fhághail. Ní bhíonn teac ar bith aca. Bíonn bochán aca agus téigheann siad isteach ánn. Comhnuigheann siad i mBárr an Fhearrainn agus théigheann siad ó sin go dtí Sriugh (?) agus go leor áiteanna eile. Déanann siad teine ar thaobh an bhóthair agus déanann siad cácaí insan oigheann. Annsin théigheann siad ag iarraidh rudaí ó na daoine mar táe, siúcra, móin, féar agus uibheaca. Deireann siad go n-abrócadh siad paidir dhuit. Ní bhíonn siad insan áit céadhna í gcomhnuidhe. Bíonn go leor díob lé chéile agus b'féidir go racadh siad a troid lé na chéile. Bíonn siad ag déanadh cananaí agus ag cur caoí ar rudaí mar bácús, buicéad agus lampai.
    Go méaduighidh Dia do stóir dhuit
      1. people by social grouping