School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. (continued from previous page)
    talamh agus tháinig scannradh orra. Bhí duine bos na cailíní a bhí bhfad níos messa ná na cinn eile, agus leis an taom faitchíos a thainig uirrí thuit sí amach san loch agus báthadh í. Eibhlín Ní Sáirséal as Cill Ainbhthín a b'ainim dí. Bhí teach na Rosa dóighte timcheall is trí bliadhain ó shoin. San oidhche a thárluigh sé agus bhí go leor rudaí lúachmhara dóighte freisin. B'eigin do na daoine a bhí na gcómhnuidhe ann theichead gan éadaigh ná rud ar bith. Ní raibh rud fagtha acht na ballaí amhain agus bhí an deatach lé feicheál ar maidin ag éighre as na ballaí lona.
    Tárla doghadh eile í ngaillimh cúpla blíadhain ó shoin.