School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (continued from previous page)
    tá m'feár ina fhathach agus má gheibheann sé boladh fola (fear) fir beidh do chosa nighthe. Tá sé as baile ag fiadhadh anois agus táim ag súil leis am ar 's bith igcóir a shuipéir.
    Shuidhe Peadairín síos agus dubhairt sé gur cuma leis faoin bhfathach go raibh ar a sgíth a leigint. Bhíodar ag suidhe ós comhair a chéile ag cainnt ar féadh tamaill agus bhí gach duine acha ag féachaint isteach i suilibh an duine eile. Sar ibhfad thoisigh an grádh ag cur isteach ortha agus i gcupla noiméid bhí na cainnteanna inspéiseacha ar suibhal ag Peadairín agus bhíodar ag tabhairt grádh gan claon gan cam dá gcéile indaríríbh. Thosigh Peadairín ag druidim isteach isteach do mhnaoi agus san am cheadhna ag cainnt go deas leí agus ag baint lán ná súl aistí. Ag an am sin ní raibh torann da laighead le cloisteail acht amháin an cainnt. Le casadh do láimhe chualadar torann uathbhásach agus bhí fhios acha go raibh an fathach ag tigheacht. Nach annsin a bhí Peadairín igcruinidh chás mar bhí se díreach chun í do phógadh nuair tháinic sé.
    Máirín Ní Liomnáin
    Glinsk, Co. Galway