School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (continued from previous page)
    the others dance. They then show "Brigid og" made as a rule from a turnip and in their own inimitable way they always coax money from the people in the pretence of honouring Naom Brigid. Sometimes the money is used for a "Spraoi".

LÁ le PHÁDHRAIGH
    Sé an nós atá ag muinntír na tíre seo go h-iomlán ar an bhfeile seo na seamróg agus cláirsigh do cháitheamh in onóir do Naom Pádhraigh a bháin feidhmh as an t-seamróig ag muineadh na trionoidhe. Nós eile a bhí ann acht go bhfuil an dlighe ina choinnoibh anois seadh an seamrog do bathadh. Sé an bhrígh a bhí leis sín na go mbíodh gach fear ar meisge agus is iomdha troid a bhí timhcheall na h-áite seo da bhárr. Lá saoire na h-Eaghláise seadh an lá sín agus teigheann gach aoinne idir og agus áosta.
    Languages