School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_046

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_046

1. (continued from previous page)
    iad. Bhí bean ann fadó agus bhí sí ag niogadh eadaigh amuig ag taobh abainn agus bhí teine amuigh aicí. Nuair a bhí an oidhche ag teacht níor cuimne sé an teine a cuir aos. Cuaidh na daoine uilig san teach a chodhladh lasad an teach i láe na h-oidhche. D'imthig na daoine amac as an teach. Caillead go leor daoine le galar tógálac. Shíl na daoine nach raibh galar tógálach san tír seo aríamh. Doigeadh bád mór a bhí ag dul go h-albain ag Baile Atha Cliath acht ní raib na daoine ar an bádh bhí cuid aca dul isteac ar an bhád agus bhí an cuid eile ar na straidheanna ag ceannacht rudaí.
    Tomás Ó Ceamarcaig