School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_045

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_045

1. (continued from previous page)
    Cailleadh daoine le plaigh san am fadó. Cailleadh go leór daoine le plaigh san am fado le droc an aicid é sin mar bhí na daoine ag caoineadh le pian. Cailleadh go leor daoine le plaigh eile acht ní raibh an plaigh seo comh dona leis an plaigh eile. Cailleadh móran daoine sul a rugadh ár slánuightheoir le droc aicideacha. Bhí plaigh mór annseo fadho cailleadh na daoine uilig.
    Bhí plaighmór annseo fado agus bhí na daoine go h-iongantas dona leis agus cailleadh na daoine uilig. Bhí plaig san tír se fado agus bhí na daoine go h-iongantas dona leis agus caillead tar éis tamaill
    Tomás Ó Ceamarcaig