School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_065

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_065

1. (continued from previous page)
    a nbhfuil an cneapa agus tugann se dó phaiste éicint é. Annsin fiafruigheann se dó gach duine cé'n duine bhfuil an cneapa aige agus má bhíonn duine ar bith mí-cheart fiafruigheann sé dó cé mhéadh buuile a thabarthos sé dhóbhtha. Is iad na cluiche a imiruigheann muid san teach nó cur thart an cneapa agus codladh phéist. San Earrach bíonn na paistí ag cuartadh neadracha éanlaithe. San fhogmhar bíonn na páistí ag piocad sméara dubha. San Samhradh bíonn na daoine ag snamh. Bíonn na paistí ag imirt "tip" thart ar an scoil san samhradh. Bíonn muid ag imirt liathróide thar ar an teach chomh mhaith.