School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_060

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_060

1. (continued from previous page)
    gheibhtear ortha nightear agus triomhnuigheann síad é. Annsin déanann síad féin an snáth. Caiteann na daoine éadaigh spéiséalta ar abhar éigin. Nuair a bhíonn na páistí ag glacadh cuimaoineach an chéadh uair bíonn éadaigh bana ortha. Nuair a bíonn na daoine dul ag pósadh caitheann na mná éadaigh cineál gorm agus caitheann na fir cuiltreacha cinéal dubh. Má bhíonn duine ar bith caillte as teachy caitheann na mná éadaigh dubha. Deanann cuid de's na mna lein teacha agus ceannuigheann cuid eile aca ins-a na siopaí. Bíonn eadach maith tonnta