School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_018

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_018

1. (continued from previous page)
    Buaileann sé cúpla buile air mar deireann na sean-daoine mar mbuailfaid go dtabhairfeadh se no sí an t-im leis ni leiti.
  2. Tá sé tailliúir só pharóioste seo. Oibrigheann siad in a tightibh dein. Bíonn éadach le díol aca in a dtightibh féin. Éadach siopa is mo a bhios aca act bíonn roinnt d'éadach a fighead san áit aca comh maith. Caitheann cuid de na daoine cultacha d'éadach na h-aite. Teigheann a lán caillíní agus buachaillí óga ón áit seo go h-albain agus go Sasana agus ceannuigheann siad a lán da gcuid éadaig annsin mar bíonn siad saor.
    Sean fhocail i dtaob tailliúirí = 1. Talliúir gréasaid no muc trí
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh