Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 09_026

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 09_026

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    nuair a bhí na páistí marbhuighead agam bhuail sí an t-slaitín air agus rinne sí fear dhó. Bhreathnuig sí air agus d'fiafruigh sí an é a bhí ann agus dubhairt sé gurbh é. Ó a deir sé shaoil mé gur sa mbhaile a bhí tú go dtí seo. Annsin casadh Ceathrú Aile Chaol Cruadh dhóibh sol ar sroith sé an baile. An bhfuil an claibhe agat ó tá deir sé. Thug sé dhó é agus dubhairt sé nach maith é mo claibhe. Is mhait acht tá beagán locht air. Cá bhfuil sé a deir Ceathrú Aile Caol Cruaidh. Rug Mac ubhall Óir Rí in-Éirinn ar an gclaibhe agus mharbhuig sé Ceatrú Aile Chaol Cruaidh, Marach gur mharbhuig Mac ubhall Óir Rí in-Éirinn é mharbhocac Ceathrú Aile Caol Cruaidh é.
    Sorcha Ní Chúláin
    Seósamh Ó Cúláin