Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 12_025

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 12_025

Ar an leathanach seo

1. Bhí baintrac ann aon uair amain agus bhí triubar mach aice muair a bhí an mac ba sine bliadain is fiat dubairt sé le na mathair a lon a gleasad do gleis rinne si caca beag agus caca mór nuair a bhí siad deanta aice difara sí dhó cé mbearr leis an caca beag agus a beannact na an caca mór agus a mallact. Dubairt se go mbearr leis an caca mor agus a mallact cen mait a deannact a beannact do. Dimthig sé leis go raibh se com fada le coislean mor difraig sé obair ar fear an coislean dubairt fear an coislean leis go diubrad sé obair do
    Pádhraic Ó Droighneáin
    Stiophán Ó Droighneáin