Scoil: Cill Muire, Sixmilebridge

Suíomh:
Cill Mhuire, Co. an Chláir
Múinteoir:
Bríd Ní Chonmara
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0596, Leathanach 254

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0596, Leathanach 254

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Cill Muire, Sixmilebridge
  2. XML Leathanach 254
  3. XML “Churning”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. gníomhaíochtaí eacnamaíocha
        1. talmhaíocht (~2,659)
          1. im agus cuigne (~3,280)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Sylvester Sheehan
    Inscne
    Fireann
    Seoladh
    Baile Uí Oisín Mór, Co. an Chláir
  2. We have a churn at home. It rests on a stand .It is about five feet tall.it is about four feet round at both ends.The sides are round like a barrel .it is about ten years old .The parts are called the barrel ,the cover, and the plug.There is an iron plate on the bottom on which the maker's name is written.
    The butter is made once in Winter and twice weekly in Summer;this is because the cream is scarce.In Summer gets sour quickly.
    My sister always makes the the butter.Anyone who comes into the dairy is expected to help ,otherwise the churn would not make;the person who would not help is supposed to take the butter out of the cream.The process takes about a half an hour or sometimes shorter.The churning is done by
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.