Scoil: Castlerock N.S. (uimhir rolla 13242)

Droim Mártain, Co. Shligigh
Frank Haran

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sin socruigh an fearín beith ag imteacht ach sul ar imthigh sé thug sé bronntanas dhá slait déag don fhear pósta. Chuir sé in iul dhó go raibh dáréag de dheabalaibh in a mnaoí chéile agus dá mbriseadh sé bata uirthí gach maidin ar fead dhá maidin déag go ndíbreóchadh sé na deabail aistí. Ar an gcéad maidin d'éirigh an fear. Dhruid sé na dóirse. Bhí doisín maidí droighean ceangailte suas aige" mar d;feicfeá beart slat. Tarraing sé ceann amac agus lasg sé a bhean chéile ar fud an tighe gur bhris sé an bata uirthí. Ar an dara maidin déag brideadh an maide seire uirthí agus aar an bpoinnte sin siud amac le dhá dheabhal déag. Taréis sin bhí inghean righ an domhain thoir in a mnaoí a' tige ar fógnamh.
    AT0505: Dead Man as Helper
    Tomás Ó Cearbhall