Scoil: Castlerock N.S. (uimhir rolla 13242)

Droim Mártain, Co. Shligigh
Frank Haran

Bhí sean-fhear beag thíos i gCúl Carnaigh. Théigheadh sé amach 'cuile oidhche ag cuartaidheacht.

Bhí sean-fhear beag thíos i gCúl Carnaigh. Théigheadh sé amach 'cuile oidhche ag cuartaidheach. D'fhanadh sé amuigh go mbíodh sé an an-tráth. Nuair a thigeadh sé abhaile bíodh an tsean-bhean ag milleán air go mbíodh an sean-sgéal 's an sgéal úr aige, a' coingbheál na gcómharsan 'na suidhe go mbíodh sé an an-tráth san oidiche. Chuaidh sé amach an oidhche seo. Casadh triúr fear dhó, bád beag leo-fa. "Cá bhfuil do tharraingt" arsa siad. "Tá mé a' dul i dteach mo chomharsan ag déanamh mo cuairte." "Tá sé chómh maith duit a theacht linn" "Cá bhfuil bhur dtarraingt" ar seisean. "Tá muid ag dul 'un na Róimhe 'gus 'un na Spáinne." "Tá sé chómh maith
    Tomás Ó Chearbhall
    Leitir Brón, Co. Shligigh