Scoil: Cluain Dá Iomaire (uimhir rolla 14801)

Cluain Dá Thiompar (Brown), Co. na Gaillimhe
Máire, Bean Uí Raghallaigh

Ar an leathanach seo

1. Champions, Kerrs pink, Aran Banners, Feineys, Flounders, Golden Wonders, Skerry Blues, Merican Roses, Irish Queens, British Queens, Epicures, Aran Victors, and Gladstones.
    Ghníonn bean an tighe cáca fataí mar seo. Ar dtus briseann sí na fataí le gabhlóghs. Annsin cuireann sé plúr agus sóid ann agus measchuigheann sí le céile iad. Annsin gheibhenn sí oidheann agus cuireann sí piosa ime faaoi an gcáca fataí. Fagann sí mar seo ar feadh leath-uair agus iompuigheann sí é. Tar éis sin tógann sí e aníos agus leagann sé ar an bpláta é.
    Amannta ghríonn beann an tighe cáca fataí mar seo. Gheibheann sí fataí agus scríobhann sí na fataí. Cuireann sí cupla fataí bruite, plúr agus sóid agus measchuigheann sí le céile iad. Annsin cuireann sí isteach san oidheann agus iompuigheann sí é ar feadh leath-uair. Annsin tógann sí aníos agus fágann sí ar an bplata
    Teangacha
    Cáitlín Ní Fhiodhbhuidhe