Scoil: Magh Cuilinn

Maigh Cuilinn, Co. na Gaillimhe
Donncha Mac Suibhne

Tá fotartha teampaill bhig i mbaile Cluandháibh suidhte ‘san áit is uaignighe agus is iarguala dábhfuil le fáil; tá sé in aice an locha. Foirgneamh é i lár na séiseadh aoise déag.
    Leath-chéad slat soir-dtuaidh uaidh seo tá cloch mhór a dtugtar an t-sagairt uirri. Sé an fáth an ainm seo mar bhí ar an sagart fear-faire a chur ar bhárr na cloiche seo chomh fad agus bhíodh sé ag léigheamh Aifreann ar faitchíos go dtiocfadh na ..adóirí ar a thóir. Tá an chloch le feiceál go fóill ins an áit is aoirde ‘san mbaile.
    Scríobhtha síos ag
    Éamonn Ó Síocháin