Scoil: Sgoil Mhuire (An Clochar)

An Spidéal, Co. na Gaillimhe
An tSr. Maelsheachlainn Seoighe

1. Sean-Sgeal - Iongantas Mór
    Bhí Saighdiur ann, aon uair amháin ag teacht ó chogadh agus connaich sé bean ar thaobh an bhothair agus labhair an bhean leis. Sé a dubhairt an bhean leis dul síos ins sa gchrann mar is ann a bhí an teach aici. Dubhairt sí freisin a dhul isteach sa gchrann go raibh go leór airgid ann.
    Dubhairt sí leis go raibh bosca mór lán de airgead geal ann agus madad mór in a suidhe ar an mbosga dubhairt sí leis go dtiubhfad sí a sean chóta dhó le sgaradh ar an urlár. Agus annsin an madad a leagan anuas ar agus an t-airgead a tabhairt as. Rinne sé amhlaidh agus lion sé a phochaí
    AT0560: The Magic Ring
    AT0561: Aladdin