School: Lisín na hEilte (Buachaillí)

Lisín na hEilte, Co. na Gaillimhe
Pádraic Ó Séadhacháin

1. (continued from previous page)
    airgead fágtha annsin agus dubhairt an fear leis “na creid brionglóid. Bhí brionglóid agam oidhche amháin go raibh pota óir curtha fé crann beag in gairdín “bodach na bgabhar. Níor dhubhairt bodach na ngabar” focal sé dimthigh sé abhaile agus chuaidh sé amach sa ghairdín agus fuair sé pota óir.
    Bhí leac mór faoi an bpota agus bhí laidion sgríobhtha ar an leac lic. Cuir siad an leac ar chul an teime. Lá amháin tháinig scolár mhaith isteach sa teach agus léig sé an Laidíon. Bhí sé sgriobhtha air go raibh trí uaire níos mo oir ar an thaobh eile den crann chuaidh siad amach sa gairdín agus fuair siad an tór agus bhí siad saidhbhir in a dhiadh sin.
    Cáit bean Ní Lairghnigh
    Caiseal