An Baile Glas Theas, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

Ar an leathanach seo

1. Fadó caitheadh an chuid is mó de na daoine a dhéineadh an gréasaidhe agus an cuid eile aca chaitheadh siad bróga. Indhuí caitheann cuid de na daoine paitíní acht anois ceannuigheann siad iad ins na siopaí. Fadó ní bhíodh ag díl ins na siopaí acht an bun de na paitíní agus gheibheadh na daoine bárr sear bród stróctha nach mbíodh bunaí ar bith ionnta agus tugadh siad iad do'n greasaidhe. Dhéineadh se paitíní asra, bíodh an bárr dóibh deanta as leathar agus an bun dóibh de adhmaid. Nuair bhíodh chailíní nó buacaillí fadó í n-aois pósadh gheibheadh siad bróg ar nós na cinn atá againn anois. Nuair a bhíodh siad stróchtha aca déineadh duine eile sa teach péire paitíní as an mbárr dóibh agus mar sin a gheibeadh gach clann sean bróga.