An Baile Glas Theas, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ránn céadhna trí h-uaire agus dúnann sí méar amhain gach uair a déireann sí an ránn. Bíonn sé an cruaidh trí meara a bheirt dúnta agus dhá cheann a bheich ar oscaily. Múna faghaimíd ar méara már sin-trí méara a bheith dúnta agus dhá ceann a bheith ar oschailt, go ceann cúig nóiméad gheibimíd busóg ar bárr meíre amhain.
  2. ránn céadhna trí h-uaire agus dúnann sí méar amhain gach uair a déireann sí an ránn. Bíonn sé an cruaidh trí meara a bheith dúnta agus dhá cheann a bheith ar oscailte. Múna fághaimíd ar méara mar sin - trí méara a bheith dúnta agus dhá ceann a bheith ar oscailt, go ceann cúig nóimeád gheibhimídh busóg ar bárr méire amhain.
  3. Sin cluiche a n-imrimid san nGeimhreadh. Bíonn bheirt ghá imirt. Cuireann cailín amháin a ceann síos ar a glúinibh agus pucóg uirtí. Deireann an cailín eile an rann seo ós a cionn. Hurley Burley thump the key, the cow was sold on the market
    Teangacha
    Eibhlín Ní Ríain