An Baile Glas Theas, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

Ar an leathanach seo

1. Deirtear nár ceart bheith ag déanamh torannan fhad is a bhíonns an duine ag fághail bháis. Má déanann deirtear fgo dtiocaidh aithbheocdhcaint arís ar an duine agus go mbéithfear ag cur lé'n a phíanta.
    Le linn an tóraimh má cloistear ainmhidte an tighe ag gláodhac le chéile ar a dó dhéag a clog. Deirtear go mbéidh bás eile sa dteach céadhna gan morán moille.
    Má bhíonn baisín úactair réidh le maistreadh a dheánamh agus má bhíonn duine taréis bás dfághail sa dteach cheadhna deirtear nár ceart don líontighe an maistreadh a dhéanamh.
    Nuáir beirtear an corp chuig an Seipéal deirtear nár ceart dul thar an roilig agus de gnáth teigheann siad cúpla míle níos fuidhe i dtréo nac dteigheadh siad thar an roilig.
    Eibhlín Ní Ríain
    An Turlach, Co. na Gaillimhe