Scoil: Cill Éinne (uimhir rolla 12340)

Cill Éinne, Co. na Gaillimhe
Sr. P. Ó Domhnalláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bóthar sin agus gabhfadh mise an bothar seo agus beas againn ce an cead duine a bhéas ar an doras. Cuir sé an cailín beag sa'n mbóthar fada agus chuaidh sé féin sa'n mbóthar gearr. Bé é an taidhbhse an cead duine a bhí ag an doras agus chuaidh sé siar ins an seomra ith aith a raibh an-t-sean bean agus marbhuigh sé an t-sean-bhean agus cáith sé amach í agus thúg sé go dtí tobar í. Nuair a tháinig sé chuaidh sé isteach ins an leabhadh. Tháinig an cailín isteach agus dubhairt sí "A mámhai nach mór na fiacla atá aghat?" D'éirigh sé as an leabhadh agus shil sé sí marbhuig bhí fear taobh amugh de'n doras agus bhí speal aige. Bháin sé an cloigeann de'n taidhbhse agus cáith sé ibhfairrge é. D'fás sí suas go mór agus bhí sí 'na bean mhaith agus pós sí rí agus bhí sí go máith as sin amach.
    AT0123: The Wolf and the Kids
    AT0311: Rescue by the Sister