Scoil: Cill Éinne (uimhir rolla 12340)

Cill Éinne, Co. na Gaillimhe
Sr. P. Ó Domhnalláin

1. Ag dul ag ithe.
    Míle buidheachas duit a thigearna Dé faoi gur raibh tú com maith agus an beatha atá os mo cóir annseo a tubhairt dom, agus go dteigeadh sé i mbeatha da n-anamaibh agus do na daoine ata in asbaidh beatha go dtugadh tu doibh é. Mas fearr atá muid indiu go mo seacht fearr a bios muid bliadhain o indiu ár gcuid agus ar ndaoine.
    Dócas doras na bflaitheas ag gach duine a thógas triall chuige, gach a bfuil meas aige ar Dia go bfuigheadh sé gach rud dá n-iarraidh sé in-aisce. Bhíodh a Dhé a Athair neamhda go minic i mbéal agus i gcroide ga duine T-ainm le saogal na saoghal dá naomhadh ar feadh na cruinne.
    Máire Ní Dhioráin
    Máire Ní Bhriain