Scoil: Cill Éinne (uimhir rolla 12340)

Cill Éinne, Co. na Gaillimhe
Sr. P. Ó Domhnalláin

Baisteach
    Dath gorm a beith ar an bhfarrige. An rón a dul i bfad amach ins an bfairrge. An traigh a bhéith bog. An talamh ó thuaid a béith ingar. Bíonn solas mór ar Ceann Bóirne. Bíonn cuileóga ag imteacht ins an aer. Taoille mhór a bhéith ann. Easgain a bhéith i bhfior-uisge. Súgha a bhéith ag tuitim. Gaoth andheas a bhéith ann. Rud a bheith timcheall ar an gealach.
    Droch Aimsear
    Na faoilleáin a bhéith ar an bfairrge. an fairrge a bhéith garbh. An t-iasg a bhéith ag imteacht amach ins an bhfairrge. Na faoilleáin a bhéith ag teacht aníos ag piocadh ar bféar. Na muca mara a dul amach i bhfad ins an bhfairrge. Na réalta a bhéith ingar dé'm ghealach, Bíonn an t-éar dórcha.
    Máire Ní Dhioráin