Scoil: Cill Tulaigh (uimhir rolla 15166)

Cill Tulach, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Seasnáin

1. Scéal

Oidhche féile Brighde a bhí ann, agus bhí Rafterí an file ar cúairt i dteach i gCill Tulca.

Oidhche féile Brighde a bhí ann, agus bhí Rafterí an file ar cúairt i dteach i gCill Tulca. Cuaidh muinntir an tighe amach ar cúairt go theach comhursona agus d'fhág sí Rafterí leis féin istigh le aire a tabhairt don teach. Cuir sé an bolta ar an doras, agus shuidh sé síos cois teine. Ní raibh sé i bhfad ann nuair thainich fear as an mbaile agus bhuail sé ar an doras. Cé tá annsin? a deir Rafterí. "Blát na Bealtaine" arsan fear ag magadh. Na túis an domhain é, na deire na díle, is bláth na Bealtaine ag tegeacht faoi "Feil Brigde" arsa Rafterí, agus chuaidh an fear abhaile mar bhí fios aige nach mbiod sé an ann cainnt a caoimeadh le Rafterí.
      1. filíocht
    Áine Ní Choileáin