School: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    sé ar arís ag déanamh poill agus núair a bhí sé an fhaid céudhna ag obair is a bhí sé an oidhche roimhe sin chúala sé an ceol arís, níos binne ná an úair roimhe sin. Annsin chúala sé torran arís agus d'imtigh sé abhaile.
    I gceann cúpla lá eile fúair sé misneach arís agus chuaidh sé ann úair eile. Fuair sé amach nach raibh táisg ná túairisg lé fághail ar an bpoll a bhí déanta aige roimhe sin. Shuidhe sé síos agus thosuigh sé ag smaoineadh mar bhí beagán faitcíos air. Mar sin féin thosuigh sé ar arís a' déanamh poll eile. Ní raibh sé acht cúpla noiméad ag obair nuair a chonnaic sé mar do bheadh dhá lampa scalladh solais tríd an bhalla. Thuit sé i laige nuair a shiúbhal cat mór amach chuighe. Bhí ocht gcosaí aige agus dhá rubaill. Labhair an cat leis. " A Thomáis Úi Bhrian má tá an t-adh ort glan leat abhaile agus ná bí ag cuir isteach ar na rudaí a baineann leis na marraibh, agus meireach go bhfuil meas mór agam ar do
    Seán Ó Feodhabhra
    Bun an Tobair, Co. na Gaillimhe