Scoil: Anach Cuain

Eanach Dhúin, Co. na Gaillimhe
R. S. Ó Conaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Sheas sé amach uaidh ag an gcolúmain eile d'en bhóthair. Bhain sé a chasóig dó agus thug sé rás chuige. Suas leis ar bárr a claidhe agus ní dhearna sé ach a láimh a fhagáil ar bárr a claidhe dá troig dhéag agus isteach leis.
    B'eigin do Stanton a mhargadh a coineál agus Seán Ó Fearrachair d'íoc.
    Lá eile búaladh tinn athair Liam Uí Fearrachair. Ní dhearna sé ach a bhróga a caitheadh agus thosuigh ar ag taistil go Thuaim agus bhí siad muintireach freisin.
    Rith sé go Tuaim le h-aghaidh dochtúra agus dhá mire dá raibh capall an dochtúra indhon imeacht bhí Seán Ó Fearrachair sa mbaile arist roimhe. Deirtear go raibh sé indhon rith chomh maith leis an girrfidhe.
    Padhraigh O Coincheanainn
    Micheál Ó Coincheanainn