Scoil: Anach Cuain

Eanach Dhúin, Co. na Gaillimhe
R. S. Ó Conaill

Ar an leathanach seo

1. Tá pota óir i Lisín Fhuaran ins an áit a raibh an sean sgoil fadó sa mbaile fearainn Lisín Fhuarán. Ba iad na daoine a tháinig go hÉirinn fadó a chuir an póta óir annsin agus ruaigeadh as an tír iad ar ball agus d'fan an pota óir annsin ó shoin. Chuala mé go bhfuil brádán mar gárda air agus théigeann sé amach sé uair sa ló agus da mbéadh duine ar bith isthigh in aice leis an áit a bhfuil an póta nuair a béadh an brádán imthighthe amach béadh leis
    Chuaidh Páidín O Góladh leath bhealaígh agus tháinig fáitcíos air annsin agus chuaidh Liam Ó Féinigh an bealach go léir agus fuair sé póta acht bí se folamh.
    Brighid Ní Giollárnaith
    Lisín an Óráin, Co. na Gaillimhe